Ghiveci cu carne de vacă (II)
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g carne de vacă, 3 dovlecei mici, 3 vinete potrivite, 1 ardei verde, 3 roșii, 2 căței de usturoi, 125 g cașcaval, 1 legătură pătrunjel, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Spălați toate legumele, apoi opăriți roșiile, le decojiți și le tăiați în sferturi. Ardeiul îl curățați de cotor, îl tîiați fideluță și-l căliți în puțin ulei 5 minute, apoi îl dați deoparte. Tăiați apoi dovleceii și vinetele rondele și le opăriți 2 minute în apă cu sare și 2 linguri de ulei. Le lăsați apoi să se scurgă și, în acest timp, dați carnea prin mașina de tocat și o amestecați cu cașcavalul ras, sare și piper după gust. Amestecați dovleceii și vinetele cu ardeiul călit, roșiile tăiate, usturoiul pisat și verdeața tocată. Așezați apoi toată carnea într-o tavă în care ați pus puțin ulei, o acoperiți cu legumele amestecate, le stropiți cu ulei și presărați sare și piper după gust. Dați ghiveciul la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit.
Daca e mai ațoasă carnea de vacă, mai întîi fierbeți-o 30 de minute în apă cu sare, apoi treceți-o prin mașina de tocat. Astfel, se va pătrunde mai bine cînd o dați la cuptor.
Adăugați și o lingură de smîntînă în compoziția de carne și aceasta va fi și mai gustoasă.
|