Ghiveci de legume (I)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 țelină, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 1/4 varză, 3 ardei grași, 7-8 roșii, cîteva buchețele de conopidă, 2 cepe, 150 g fasole verde, 2 cartofi, pătrunjel verde, mărar verde, sare, piper, 1 pahar mic de ulei.
Mod de preparare: Se toacă varza foarte subțire. Cartofii se taie în rondele, iar fasolea verde se rupe în bucăți. Se taie morcovul, țelina, ardeii și rădăcina de pătrunjel în felii. Se pun toate legumele astfel pregătite într-o cratiță mare, se adaugă sare și piper după gust, se pun roșiile decojite, se toarnă uleiul și se dă vasul acoperit la cuptor să fiarbă 40-50 de minute.
|