Gogoși de cartofi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 cartofi mari, 50 g drojdie, 200 g smintina, 3 galbenusuri, sare, faina cit cuprinde la framintat, 1 pahar ulei, marmelada, zahar pudra vanilat.
Mod de preparare: Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind cartofii sint fierbinti). Se pun intr-un vas, se adauga sarea, drojdia amestecata cu smintina si galbenusurile si se framinta cu faina un aluat nu prea tare. Se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce a crescut bine se intinde cu vergeaua pe planseta de aluat o foaie de grosimea unui creion. Se taie rotunduri cu paharul, se asaza pe un rotund putina marmelada, se acopera cu alt rotund si se apasa marginile sa se lipeasca. Se prajesc in ulei bine incins.
Se servesc fierbinti presarate cu zahar pudra vanilat.
|