Gogoși dulci din cartofi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g cartofi fierti, sare, 1 ou, 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 20 g drojdie, 1 lingura lapte, cca. 250 g faina, ulei pentru prajit, 2 pliculete zahar vanilat.
Mod de preparare: Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Se dizolva drojdia in laptele indulcit, se amesteca cu o lingura de faina si se lasa sa creasca, se amesteca cu aluatul de cartofi, se framinta, se face o coca potrivit de tare si se lasa sa creasca o ora. Se intinde pe masa de aluat unsa cu ulei (cu sucitorul uns cu ulei) o foaie groasa de un deget. Se taie forme rotunde cu paharul, se prajeste in mult ulei incins bine. Se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe o sita si se presara cu zahar vanilat.
Se servesc imediat.
|