Gratin de cartofi cu șunculiță afumată și brânză
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert (cu coaja rosie), 200 g slaninuta afumata (kaiser, bacon, costita) taiata in feliute foarte subtiri, 50 g cascaval dat pe razatoarea mare, 100 g piure de rosii, 200 ml supa de pasare (concentrat fiert in apa), sare, piper.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Curatati cartofii si taiati-i in rondele cu grosimea de circa 1 cm. Spalati-i si zvantati-i intr-un stergar. Puneti-i intr-un vas rezistent la foc, asezandu-i in randuri, in alternanta cu feliutele de slaninuta afumata.
Amestecati bulionul de pasare cu piureul de rosii si turnati compozitia peste cartofi. Presarati deasupra cascavalul si bagati vasul la cuptor. Lasati sa se coaca 45 de minute.
|