Grepuri umplute cu ton
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4-5 grepuri, 2 conserve ton bucati, 1 lamaie, 100 g maioneza.
Mod de preparare: Se folosesc grepuri galbene, sa nu fie dulci , se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja intreaga. Se indeparteaza samburii si se taie miezul in bucatele mici. Tonul bucati din conserva, se scurge de ulei, se stropeste cu lamaie, se amesteca cu miezul de grep si cu maioneza mai acrisoara ( acrita cu lamaie, nu alterata) . Se umplu 3/4 , jumatatile de grep cu aceasta compozitie, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa dorinta ( cu rondele de ceapa rosie, rondele de ardei gras sau gogosar, etc.).
Se servesc alaturi de vinul preferat si neaparat inainte de felul principal.
|