Gulaș cu castraveți murați
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g ceafa de porc (fara os), 400 g ceapa, un borcan de castraveti murati (continut 670 g), 2 linguri unt topit, sare, piper, 4 cuisoare, doua foi de dafin (5 ace pin, eventual), 750 g cartofi, 1/2 legatura marar, 1/2 legatura patrunjel, 3 linguri smantana acra.
Mod de preparare: Se taie carnea bucati (5 cm), se curata ceapa si se toaca mai mare. Castravetii se scurg, dar se pastreaza zeama. Se prajesc bucatile de carne - pe toate partile - in untul incins pana ce se rumenesc. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ceapa si se lasa putin sa se caleasca. Se stinge cu zeama de castraveti, plus 1/2 l de apa, apoi se introduc condimentele (cuisoare, dafin etc.). Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mijlociu circa o ora. Intre timp, se curata cartofii si se taie in doua, se taie castravetii bucati si se incorporeaza in gulas. Se lasa sa fiarba incet 20 de minute. Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, smantana si cat mai mult piper.
Se serveste cu paine de tara.
|