Gulaș de carne cu cartofi și chimen
Timp de preparare: 1 h 5 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g carne de porc, 1 kg cartofi, 2 cepe, 150 g untură, 1 lingură bulion, 1 legătură verdeață, sare, piper, boia, 1 linguriță chimen.
Mod de preparare: Tai carnea bucăți, o sărezi, o piperezi și o prăjești într-o cratiță cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoți într-un vas, iar în untura rămasă călești ceapa tocată. Cureți cartofii, îi tai cubulețe, îi adaugi în cratiță împreună cu boiaua, carnea rumenită și apă caldă, cât să-i acopere și-i lași să fiarbă. Când totul este aproape gata, pui bulionul și chimenul, potrivești de sare și dai cratița la cuptor pentru 10-25 de minute. La sfârșit, presari verdeața tocată și mâncarea este gata.
|