Horiatiki salata
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 roșii, 1 castravete verde, 1 ceapă, 2 ardei verzi (capia), 12 măsline negre, o jumătate de sfeclă roșie fiartă, 50 g boabe de porumb din conservă, o legătură de ridichi, 180 g brânză feta, 1/2 cană de ulei de măsline, 2 linguri oțet, oregano uscat, sare.
Mod de preparare: Roșiile și ardeii se spală și se taie felii. Ridichile se curăță de codițe și se taie în felii subțiri, sfecla roșie se taie în felii, apoi în cubulețe. Castravetele și ceapa se curăță, se taie în rondele și se pun într-un castron împreună cu celelalte legume. Se presară boabele de porumb, sare și oregano, se pune deasupra feta tăiată în cuburi, se stropește cu ulei, oțet și se servește.
După preferință, se pot adăuga și fileuri de anșoa în ulei.
|