Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Iaurt gros de casă
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 700 ml iaurt, 1/3 ceașcă de lapte praf, încă 6 linguri de iaurt, 4 linguri lapte.

Mod de preparare: Puneți într-o cratiță 700 ml de iaurt amestecat cu 1/3 ceașcă de lapte praf și lăsați-l pe foc până începe să clocotească și să facă spumă. Faceți focul mai mic și lăsați amestecul să fiarbă încet 20 min., luați-l de pe foc și, când s-a răcit până la 45°C, îndepărtați spuma.

Amestecați, separat, 6 linguri de iaurt natural cu 4 linguri de lapte, încorporați-le în amestecul răcit și turnați apoi iaurtul astfel obținut în borcane sterilizate și bine închise. Așezați borcanele într-o oală cu apă fierbinte, înveliți oala de jur-împrejur cu o pătură, ca să se păstreze căldura, și lăsați-le să stea așa cel puțin 6 ore.

Înainte de a-l consuma, iaurtul trebuie să stea minimum 3-4 ore la rece. Puteți să-l țineți la frigider aproximativ o săptămână.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.