Iaurt gros de casă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 700 ml iaurt, 1/3 ceașcă de lapte praf, încă 6 linguri de iaurt, 4 linguri lapte.
Mod de preparare: Puneți într-o cratiță 700 ml de iaurt amestecat cu 1/3 ceașcă de lapte praf și lăsați-l pe foc până începe să clocotească și să facă spumă. Faceți focul mai mic și lăsați amestecul să fiarbă încet 20 min., luați-l de pe foc și, când s-a răcit până la 45°C, îndepărtați spuma.
Amestecați, separat, 6 linguri de iaurt natural cu 4 linguri de lapte, încorporați-le în amestecul răcit și turnați apoi iaurtul astfel obținut în borcane sterilizate și bine închise. Așezați borcanele într-o oală cu apă fierbinte, înveliți oala de jur-împrejur cu o pătură, ca să se păstreze căldura, și lăsați-le să stea așa cel puțin 6 ore.
Înainte de a-l consuma, iaurtul trebuie să stea minimum 3-4 ore la rece. Puteți să-l țineți la frigider aproximativ o săptămână.
|