Icre Pompadour
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cartofi nesfărîmicioși, 4 felii mari de somon afumat, 150 ml smîntînă groasă, 30 g icre roșii sau de crap, 4 fire mărar verde, 4 cepe mici (de arpagic), 2 linguri zeamă de lămîie, sare, piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare: Spălați cartofii cu peria sub jetul de apă și fierbeți-i 20 min. în aburi.
Tăiați fiecare felie de somon în 4 fîșii.
Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Spălați și tăiați (cu foarfeca) 2 fire de mărar.
Într-un bol, amestecați smîntîna, ceapa, mărarul și zeama de lămîie, adăugați sare și piper și puneți sosul astfel preparat la rece.
Cînd s-au fiert cartofii, curățați-i - fierbinți - de coajă și tăiați-i în două pe lung. Înfășurați fiecare jumătate de cartof în fîșiile de somon, garnisiți-le cu sosul de smîntînă și presărați deasupra cîte o linguriță cu icre.
Așezați cartofii pe farfurii împreună cu icrele rămase, decorați-i cu frunzulițe de mărar și serviți-i călduți.
|