Iepure cu măsline verzi și mentă
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 iepure de 1,5 kg, 200 g măsline verzi, 4 căței de usturoi, cîteva frunze de mentă proaspătă, 1 pahar oțet din vin alb, ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Într-un recipient adecvat, prăjiți ușor în puțin ulei usturoiul și măslinele fără sîmbure. Adăugați iepurele tăiat în bucățele și frunzele de mentă.
Așteptați cîteva minute pînă cînd carnea se va rumeni, după care o veți stropi cu un pahar cu oțet.
După ce oțetul se va evaporă, sărați, piperați și adăugați 1-2 polonice de apă sau supă caldă.
Acoperiți recipientul și mai lăsați cîteva minute carnea să fiarba la foc moderat.
|