Inel de cuș-cuș cu pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g cuș-cuș, 1 piepturi de pui, 2 ardei grași roșii, 2 cepe, 300 g fasole verde, 3 roșii, boia dulce, 1 ardei iute mic, 2 căței de usturoi, semințe de susan, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, praz.
Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubulețe și se pun într-un castron. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiță, se adaugă un ardei gras, ardeiul iute și cepele tăiate mărunt, apoi se călesc cîteva minute.
Se pun carnea de pui, sarea și piperul. Se țin pe foc pînă cînd s-a prăjit pieptul de pui, se presară fasolea tăiată în bucăți mici și roșiile în cubulețe.
Se adaugă o cană de apă, o linguriță de boia dulce și usturoiul feliat. Se fierbe timp de 15 minute, se oprește focul și se ține la cald.
Ardeiul gras rămas se taie în cubulețe și se pune într-un castron împreună cu pătrunjelul tocat și două linguri de semințe de susan prăjite într-o tigaie, fără ulei.
Cuș-cuș-ul se lasă la înmuiat în apă fierbinte, se amestecă bine cu legumele din castron, sarea, piperul și două linguri de ulei.
Se servește alături de puiul cu legume și se presară verdeață.
În loc de ceapă, se poate folosi praz tăiat în rondele, mîncarea căpătînd un gust mai dulce.
|