Înghețată Zica
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 l lapte, 3 oua, 12 linguri de zahar, 2 linguri faina, 100 g unt, 1 pliculet de vanilie.
Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul este bine dizolvat se adauga cele 2 linguri de faina, se amesteca bine, apoi se toarna laptele fierbinte, se lasa sa fiarba bine pina se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si se pune deoparte pentru a-l lasa sa se raceasca. Cind s-a racit (atit cit sa suporte degetul) se bat cele 3 albusuri cu 6 linguri de zahar, zaharul se pune treptat, pina cind se intareste albusul, inainte de a turna albusul peste crema se pun cele 100 gr de unt in crema si se amesteca bine, apoi se pune albusul. Amestecarea se face ca si la un blat de tort, usor si de sus in jos. Se pune intr-un plastic. Se tine la congelator, pina la inghetare.
|