Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Înghețată de afine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 400 g afine, 400 g frisca, 2 albusuri, 250 g zahar tos, o lamaie, doua pliculete cu zahar vanilinat, menta.

Mod de preparare: Se opresc 100 g afine, iar restul se paseaza. Se mixeaza albusurile pana cand nu mai cad de pe paletele mixerului. Zaharul tos se topeste intr-un ibric, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga zaharul vanilinat. Se mixeaza frisca, apoi se amesteca si cu compozitia de albusuri.
Se imparte compozitia rezultata in doua. O parte se amesteca cu sucul afinelor pasate, iar cealalta cu sucul si coaja de lamaie. Se pun compozitiile intr-o casoleta si se introduc in congelator.
Se lasa o ora la congelat, se scoate si se mai mixeaza o data, apoi se reintroduce in congelator. Dupa ce s-a inghetat, se pune in cupe si se decoreaza cu afine.
Se poate servi si cu frunze de menta.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.