Înghețată de iaurt cu pepene galben și sos de vin alb
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g iaurt mai gros, 200 g zahăr pudră, 2 lămâi, 150 g smântână, 1 pepene galben, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură zahăr, 1/2 plic gelatină, 125 ml vin alb.
Mod de preparare: Bați bine iaurtul cu zahărul pudră și smântâna, adaugi coaja rasă și zeama unei lămâi și dai crema la congelator pentru 2-3 ore. Cureți pepenele galben de sâmburi, tai din el sfere cu cleștele special de înghețată și le dai la rece. Înmoi apoi gelatina în 2 linguri de apă rece, iar separat fierbi vinul cu 1 lingură de zahăr și vanilia. Adaugi gelatina dizolvată și coaja rasă a celeilalte lămâi și mai lași sosul pe foc câteva minute, amestecând mereu. La o porție pui așa: 1 globuleț de înghețată (e voie și două), alături o sferă din pepenele galben și torni peste toate sosul de vin alb răcit.
|