Inimi cu sos de zmeură
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 1 pachet cremă de vanilie instant, 500 ml lapte dulce, 100 g fistic, 100 g migdale, 200 ml frișcă, 1 borcan gem de zmeură, 2 portocale, 200 g physalis, 100 g ciocolată neagră, zahăr pudră.
Mod de preparare: Din aluatul de foetaj se decupează inimioare cu o formă, se așază într-o tavă stropită cu apă rece și se introduc în cuptorul încins.
Se coc 20-30 de minute la foc mediu spre iute, se scot din tavă și se lasă să se răcească.
Crema se prepară conform instrucțiunilor de pe plic și se introduce la rece pentru 30 de minute. Gemul de zmeură se amestecă cu sucul de portocale pînă cînd devine lichid.
Frișca se mixează, se amestecă cu 50 g fistic și migdalele măcinate. Înimioarele se taie în două, se umplu cu crema de frișcă, se suprapune a doua parte și se decorează cu crema de vanilie.
Se presară restul de fistic tocat mărunt și se introduc la rece pentru 30 de minute.
Fructele de physalis se trec prin ciocolată topită, se așează pe o hîrtie și se lasă să se întărească.
Ca să arate mai elegant, inimioarele se presară cu zahăr pudră.
|