Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ișlere
Rețetă tradițională din Austria
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, 300 g margarină, 150 g nuci sau alune (prăjite și apoi măcinate), 150 g zahăr pudră, 1 ou, 1 vârf de cuțit bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie).
Pentru cremă: 100 g cacao sau ciocolată, 5 ouă, 250 g zahăr, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ).
Pentru glazură: 150 g zahăr, 3 linguri apă, 100 g unt, 2 linguri cacao.

Mod de preparare: Aluatul: Se frământă un aluat din toate ingredientele menționate. Se întinde pe planșetă și, cu un pahar de vin, se taie cercuri. Se coc la foc potrivit. Când s-au răcit, se lipesc două câte două cu cremă.

Crema: Se freacă gălbenușurile cu zahărul, până se obține o cremă. Se adaugă cacao sau ciocolată înmuiată pe baie de aburi. Se amestecă bine, după care se adaugă albușurile bătute spumă și, după gust, miezul de nucă zdrobit.

Glazura: Se face un sirop gros din zahăr și apă. Se freacă bine untul, se adaugă cacao și se opăresc cu siropul de zahar, frecând întruna, până ce se omogenizează.

Se iau ișlerele lipite câte două cu cremă și se acoperă cu glazură.

Se lasă să se întărească glazura circa 2-3 ore.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.