Jeleu de căpșuni
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 300 g miere, 600 g căpșuni, 1 l apă, 2 portocale, 10 g gelatină, 1 bețișor scorțișoară, 1 linguriță esență de vanilie, mentă, frișcă.
Mod de preparare: Căpșunile se spală în mai multe ape, ca să se elimine nisipul, apoi se pun într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă.
Mierea se pune într-o oală înaltă, împreună cu căpșunile. Se adaugă jumătate din cantitatea de apă, sucul de la portocale și cîteva frunze de mentă.
Se lasă să fiarbă pînă cînd căpșunile s-au înmuiat, se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească cinci minute. Se pasează cu un mixer, se pun din nou pe foc, adăugînd restul de apă și bețișorul de scorțișoară.
Se mai fierbe zece minute, se ia oala de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în puțină apă rece și este lăsată să se umfle.
Se amestecă, se trece printr-o strecurătoare, se adaugă esența de vanilie și se lasă să se răcească.
Cînd încă este călduț, se toarnă în forme stropite cu apă și se introduc la rece.
Se servește rece, cu frișcă și mentă tocată.
|