Jumări cu ciuperci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 4 ouă, 100 g ciuperci, o ceapă mică, 50 g untdelemn sau unt, pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește 1/2 min în untdelemn și apoi se adaugă ciupercile bine spălate, tăiate în felii, un vârf de linguriță cu sare și un vârf de cuțit cu piper. Se fierb înăbușit circa 20 min. la foc mic, până când scade complet apa ce o lasă și se înmoaie, și se lasă să se răcească. Ouăle se bat cu furculița într-o farfurie adâncă, se adaugă ciupercile, pătrunjelul tăiat mărunt, un vârf de linguriță cu sare și un vârf de cuțit cu piper. Se prăjesc în tigaie cu restul de untdelemn.
|