Jumări cu creier
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 4 ouă, 1 ceapă mică, 100-150 g creier de porc sau vițel, 50 g unt sau untdelemn, pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Într-o tigaie încălzită 3-4 min. la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adaugă ceapa tăiată mărunt sau rasă fin, se călește 1/2 min., apoi se așează creierul tăiat în felii de 2 cm grosime. Se lasă să se înfierbânte, fără să se amestece, până când se încheagă, circa 5 min., apoi feliile se întorc pe partea cealaltă și se lasă 5 min.
În acest timp, se pregătesc ouăle ca pentru jumări simple; se adaugă un vârf de cuțit cu piper, un vârf de linguriță cu sare și pătrunjelul tăiat mărunt și se deșartă peste creier.
Compoziția se lasă să se închege și să se rumenească puțin la bază. Bucățile de creier se întorc ca să se rumenească și pe cealaltă parte sau se amestecă cu jumările.
|