Jumări cu slănină afumată
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 3-4 ouă, 40 g unt sau untdelemn, sare, piper, o lingură lapte sau smîntînă, 30-50 g slănină afumată.
Mod de preparare: Jumările simple se prepară prin spargerea ouălor proaspete într-o farfurie adîncă, se bat cu o furculiță, adăugînd un vîrf de cuțit de sare și unul de piper. Tigaia se înfierbîntă înainte 3-4 minute. Se pun ouăle în tigaie, se lasă să se închege bine la bază și să se rumenească puțin și, după aceea, se amestecă cu furculița, pînă se coagulează după gust. În cazul rețetei cu slănină afumată, aceasta se taie în felioare foarte subțiri care se vor prăji în tigaie, la foc mic, pînă cînd vor căpăta culoarea auriu-deschis. Între timp, se bat ouăle cu sau fără smîntînă, se toarnă imediat peste slănină și se amestecă. Sare nu mai trebuie, slănina fiind sărată.
|