Kalakukko (plăcintă cu hering)
Rețetă tradițională din Finlanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g file hering, 150 g slănină afumată sau carne de porc, 200 g unt, 125 g făină secară, 125 g făină grâu, 2 ouă, sare, piper, 1 linguriță drojdie uscată.
Mod de preparare: Se face aluatul din: făină, unt topit, 1 ou, sare, drojdie. Se acoperă și se lasă 15 min. Se întind apoi 2 foi de 1/2 cm grosime. În tava unsă cu unt, se pune una dintre foi.
Se dau fileurile de hering cu puțină sare, piper, se pun peste foaie, peste ele se așează slănina sau carnea de porc tăiată bucățele.
Marginile aluatului se umezesc ușor, se pune a doua foaie, se presează marginile, se unge cu ou bătut și se dă la foc mic 1 oră.
|