Kulebiac rusesc
Rețetă tradițională din Rusia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g faina, 1 pahar lapte, 15 g drojdie, 3 oua, 1 lingura unt, sare, 1 bucatica zahar, sos de ciuperci.
Umplutura: 1/2 kg carne tocata, sare, piper, 1 ceapa, 150 g unt.
Mod de preparare: Se pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se amesteca aceasta maia cu faina, restul de lapte, ouale intregi, sare si untul topit. Se framinta bine aluatul si se lasa sa creasca la cald. Separat se amesteca carnea cu ceapa taiata marunt si inabusita in unt, sare si piper. Se unge foarte bine o cratita si se intinde pe fund jumatate din aluat. Deasupra se asaza carnea si se acopera cu restul de aluat. Se unge capacul de aluat cu galbenus si se coace la cuptor la foc potrivit Se serveste cu sos de ciuperci.
|