Lasagna cu carne tocată
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 foi de lasagna, 1 ceapă, 500 g roșii în bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 căței de usturoi, 700 g carne tocată, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru.
Pentru sos: 4 linguri margarină, 100 g făină, 1 l lapte, cașcaval ras.
Mod de preparare: Se toacă ceapa, se pune împreună cu celelale ingrediente într-o tigaie (cratiță), inclusiv condimentele, și se lasă să fiarbă 30-45 minute.
Sosul: se topește margarina, se stinge cu făina, se adaugă încet laptele, se condimentează, se fierbe cîteva minute. Sosul trebuie să fie subțire pentru că foile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, în ordine: sos Bechamel, lasagna, sos Bechamel plus sos de carne. Se repetă operațiunea de încă 3 ori.
Ultimul strat trebuie să fie de sos. Se presară cașcaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperită cu folie de aluminiu și încă 15 minute fără folie.
|