Lasagna cu verdeață și dovlecei
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g lasagna, 1 kg dovlecei, 1 l sos bechamel (subtire), 1 crenguta rozmarin, 2 foi de dafin, 4-5 frunze de salvie, 1 legatura mica de busuioc, 1 legatura mica de patrunjel, 100 g parmezan ras (sau cascaval), sare, piper, putin unt, ulei de masline.
Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat (1 pahar) si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet. Se unge o forma cu unt si se aseaza - in straturi alternative - lasagna, dovlecei, sos bechamel si parmezan ras (ultimul strat fiind de sos si parmezan). Se presara deasupra bucatele de unt, se dau la cuptorul incins la 200 grade C si se coc 20 de minute cu capac, iar apoi inca 20-25 de minute fara capac. Se servesc fierbinti.
Sosul bechamel: Se pun la incins 50 g unt si se calesc in el 100 g faina. Se stinge rantasul cu 1 l de lapte, turnat putin cate putin. Se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand intruna, se adauga sare si nucsoara (pisata) dupa gust.
|