Legume cu anșoa
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g fasole albă, 400 g ciuperci, 2 cartofi, 2 ardei grași roșii, 1 ceapă, 2 roșii, 1 borcan anșoa în ulei, 100 g boabe de porumb, ulei, sare, piper, mărar, 1 lămîie, 2 căței de usturoi.
Mod de preparare: Fasolea albă se spală, se taie în bucăți mai mici și se fierbe. Se scurge, se pune într-o strecurătoare și se lasă să se răcească.
Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se taie în felii subțiri. Ardeii se curăță de semințe, se taie în cubulețe și se pun lîngă ciuperci.
Se încinge ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeii și se călesc pînă se înmoaie.
Se adaugă apoi cartofii curățați de coajă și tăiați în felii mai subțiri, se prăjesc și se pun toate ingredientele din cratiță într-un vas mai mare.
Se încinge din nou ulei, se adaugă ciupercile și se prăjesc pînă cînd scade sosul format.
Se pun legumele din vas, boabele de porumb, roșiile tăiate cubulețe, sarea, piperul și mărarul tocat. Se mai prăjesc încă cinci minute, se adaugă fileurile de anșoa și se servesc.
Mîncarea se poate servi cu un sos din suc de lămîie, ulei, sare, piper și usturoi pisat.
|