Legume cu chili și orez cu ceapă
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 ceapă tocată mărunt, 5 căței de usturoi tocați, 1 lingură praf de chili, 2 linguri chimion, 1/2 linguriță ardei iute roșu, 2 ardei roșii sau verzi tăiați cubulețe, 1 dovlacel zucchini tăiat cubulețe, 1 dovleac galben tăiat cubulețe, 1 1/2 lingură sare, 3 1/2 căni roșii tăiate în suc, 400 g fasole neagră, 1 1/2 cană orez cu bobul lung, 3 cești supă de pui, cîteva frunze de coriandru.
Mod de preparare: Într-o tigaie mare, puneți 2 linguri de ulei și un sfert de ceapă pînă se călește. Adăugati apoi 2 căței de usturoi, praful de chili, chimionul și ardeiul iute rosu. Le lăsați la foc mediu 2 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneti în tigaie ardeii, dovlecelul zucchini, dovleacul galben (toate cubulete) și o linguriță de sare și le lăsați să se călească 5-6 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneți sucul de roșii și fasolea și le lăsați să fiarbă încă 20 minute sau pînă cînd fasolea s-a fiert.
Între timp, într-o altă tigaie încălziți puțin ulei și adăugați ceapa rămasă și orezul. Le lăsați la foc mediu pînă cînd orezul s-a călit, după care adăugați supa de pui și puțină sare, după gust, și le lăsați la fiert la foc mic aproximativ 20 minute, iar tigaia o acoperiți cu un capac. În cazul în care doriți și coriandru, îl presărați peste orezul gătit.
Serviti orezul cu legumele cu chili.
|