Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Legume cu chili și orez cu ceapă
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 ceapă tocată mărunt, 5 căței de usturoi tocați, 1 lingură praf de chili, 2 linguri chimion, 1/2 linguriță ardei iute roșu, 2 ardei roșii sau verzi tăiați cubulețe, 1 dovlacel zucchini tăiat cubulețe, 1 dovleac galben tăiat cubulețe, 1 1/2 lingură sare, 3 1/2 căni roșii tăiate în suc, 400 g fasole neagră, 1 1/2 cană orez cu bobul lung, 3 cești supă de pui, cîteva frunze de coriandru.

Mod de preparare: Într-o tigaie mare, puneți 2 linguri de ulei și un sfert de ceapă pînă se călește. Adăugati apoi 2 căței de usturoi, praful de chili, chimionul și ardeiul iute rosu. Le lăsați la foc mediu 2 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneti în tigaie ardeii, dovlecelul zucchini, dovleacul galben (toate cubulete) și o linguriță de sare și le lăsați să se călească 5-6 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneți sucul de roșii și fasolea și le lăsați să fiarbă încă 20 minute sau pînă cînd fasolea s-a fiert.
Între timp, într-o altă tigaie încălziți puțin ulei și adăugați ceapa rămasă și orezul. Le lăsați la foc mediu pînă cînd orezul s-a călit, după care adăugați supa de pui și puțină sare, după gust, și le lăsați la fiert la foc mic aproximativ 20 minute, iar tigaia o acoperiți cu un capac. În cazul în care doriți și coriandru, îl presărați peste orezul gătit.
Serviti orezul cu legumele cu chili.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.