Legume cu smântână și suc de roșii
Rețetă lacto-vegetariană
Ingrediente: 500-800 g orice legumă fiartă, pesmet, 50 g unt, 150 ml smîntînă, 150 ml suc de roșii, mărar, pătrunjel, piper.
Mod de preparare: Legumele se fierb și se strecoară. Pesmetul se prăjește un minut cu untul ca să se rumenească puțin. Smîntîna se amestecă cu sucul de roșii, 1/2 linguriță cu sare, un vîrf de cuțit de piper, mărar și pătrunjel tăiat mărunt. Într-un vas uns cu unt, se așează cu jumatăte de legume, se presară cu jumătate din cantitatea de smîntînă și pesmet, apoi se pune restul de legume așezate uniform. Deasupra se pune restul de smîntînă și pesmet și vasul se introduce în cuptor cca 15 min. înainte de servire. Smîntîna și sucul de roșii se leagă la cuptor cu pesmetul, ca un sos.
|