Legume cu sos picant
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg broccoli, 2 morcovi, 300 g mazăre, 400 g fasole verde, 2 ardei grași roșii, 150 g boabe de porumb, 500 g roșii, 1 ardei capia roșu, 1 ardei iute mic, 1 ceapă, 5 căței de usturoi, ulei de măsline, busuioc uscat, sare, piper.
Mod de preparare: Roșiile se opăresc timp de cîteva minute cu apă clocotită, se curăță de pieliță și se dau pe răzătoare. Ardeiul capia și cel iute se curăță de semințe, se taie mărunt și se pun într-un castronel.
Ceapa și trei căței de usturoi se curăță de foi, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat se pun ardeii și roșiile tocate.
Se condimentează, se amestecă și se lasă să fiarbă pînă cînd devin ca un sos.
Broccoli, fasolea, morcovii curățați de coajă și mazărea se spală, se fierb în apă cu sare și se lasă să se scurgă.
Ardeii grași se curăță de semințe, se taie în cubulețe și se călesc în ulei încins împreună cu restul de usturoi feliat.
Se adaugă legumele fierte, boabele de porumb, sarea, piperul și busuiocul uscat. Se amestecă, se lasă să se prăjească zece minute, apoi se oprește focul.
Se servesc fierbinți sau reci, alături de sosul de roșii picant.
|