Legume gratinate (I)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 legatură de ceapă verde, 250 g fasole verde congelată, 250 g fasole galbenă congelată, 250 g mazăre congelată, 250 g morcov congelat, 1 roșie mare, 1 ardei gras, 100 g fasole roșie boabe,100 g unt, sare, piper, cimbru.
Mod de preparare: Se taie căpățînile de ceapă verde și se călesc în unt cu sare și piper, după gust. Fasolea, mazărea și morcovul se călesc și ele separat, în unt, cu puțină apa, iar roșia se taie rondele mari și se perpelește și ea în puțin unt împreună cu ardeiul tăiat felii mari. Se așează pe un platou și se mai stropesc cu puțin unt topit. Pe deasupra, se presară crenguțe de cimbru.
Se pot servi cu smîntînă sau maioneză.
|