Legume gratinate (II)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g broccoli, 2 morcovi, o vînătă, 4 ardei capia, 1 conopidă, 1 țelină mică, 200 g fasole verde, un fir de praz, 250 g mazăre, 100 g unt, usturoi, 150 ml vin alb demisec, sare, piper, pudră de nucșoară, busuioc uscat, parmezan, smîntînă.
Mod de preparare: Broccoli se spală, se rupe în buchețele mai mici și se fierbe. Morcovii, vînăta, ardeii capia și țelina se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg și se pun într-un castron.
Fasolea verde și conopida se fierb, se taie în bucăți mici și se pun lîngă legumele tocate. Prazul se curăță de frunzele veștede, se spală și se taie rondele.
Se încinge untul într-o cratiță, se adaugă trei căței de usturoi pisat, rondelele de praz, o lingură de busuioc și se lasă la călit timp de două minute.
Se adaugă legumele din castron, mazărea fiartă, sarea și piperul după gust.
Se prăjesc timp de căteva minute, se adaugă vinul alb, un vîrf de cuțit cu pudră de nucșoară și se mai lasă la fiert încă zece minute.
Se oprește focul, se acoperă și se lasă să se amestece gusturile.
Se servesc cu parmezan ras sau smîntînă.
|