Legume gratinate cu paste
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 100 g spanac, 100 g mazăre, 200 g fasole verde din conservă, 300 g paste, 300 g cartofi, sare, piper, o lingură unt, 300 g cartofi, 2-3 roșii, 100 ml lapte, 100 ml smîntînă, 200 g brînză rasă, cozi de ceapă verde.
Mod de preparare: Se scurge fasolea verde, se curăță și se spală spanacul și mazărea. Pastele se pun la fiert. Cartofii se curăță și se taie felii, apoi se fierb în apă sărată 10 min. Spanacul, mazărea și fasolea se opăresc, apoi se lasă la scurs. Se unge cu unt o formă de sufleu. Legumele și pastele se așează în forma unsă. Se condimentează cu sare și piper. Roșiile se spală, se taie felii și se așează deasupra. Laptele se amestecă cu smîntîna și se toarnă desupra. Se presară brînza rasă și cozile de ceapă și se dă la cuptor.
|