Legume la cuptor
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 250 g morcovi baby, 2 vinete, 2 dovlecei, 500 g ciuperci, 4 roșii, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 2 ardei grași roșii, 1 crenguță de rozmarin, pătrunjel, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, parmezan.
Mod de preparare: Cepele și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovii se curăță de coajă, se spală și se pun într-un castron.
Vinetele și dovleceii se spală, se taie în bucăți mai mici și se pun într-o tavă.
Se presară ceapa și usturoiul, ciupercile curățate și tăiate felii mai groase, ardeii grași tăiați în cuburi, sarea și piperul.
Se adaugă morcovii, două căni de apă, patru linguri de ulei, sarea și piperul. Se presară verdeața, se acoperă tava cu o folie de aluminiu, se introduce în cuptor și se lasă timp de 30 min.
Se îndepărtează folia, se pun deasupra roșiile curățate de pieliță și date pe răzătoare, se amestecă bine cu o lingură și se introduce tava din nou în cuptor.
Se mai lasă timp de 20-30 de minute, se scoate și se presară pătrunjel tocat.
Se pot servi atât fierbinți, cât și reci, presărate cu parmezan ras.
|