Legume picante
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 morcovi, țelină, 2 cartofi, 1 conopidă, 250 g fasole mange-tout, 2 ardei capia, 1 dovlecel, ceapă verde, 2 căței de usturoi, boia iute, ghimbir ras, sare, piper, 100 ml ulei de măsline, 300 g mozzarella, busuioc uscat, pastă de ardei iute.
Mod de preparare: Morcovii și cartofii se curăță, se spală și se fierb separat. Morcovii se taie în bastonașe subțiri, iar cartofii în rondele sau în cubulețe.
Dovlecelul se spală, se taie în bastonașe și se pune într-un castron. Conopida și țelina curățată de coajă se fierb, se scurg și se taie bastonașe.
Ardeii capia se curăță de semințe, se taie în felii și se pun lîngă dovlecei. Fasolea se fierbe timp de zece minute, se scurge de apă și se lasă la răcit.
Într-o cratiță, se încălzește uleiul, se adaugă ceapa verde curățată și tăiată bucăți mai mici, ardeiul capia și dovlecelul.
Se călesc timp de cinci minute, se adaugă restul de legume, o linguriță de ghimbir ras, sare și piper.
Se presară boiaua iute, se adaugă usturoiul curățat și tăiat felii subțiri, busuiocul uscat și se călesc timp de zece minute la foc iute. Se oprește focul, se adaugă mozzarella tăiată cuburi, se amestecă și se servește.
Boiaua iute se poate înlocui cu un sfert de linguriță de pastă de ardei iute.
|