Legume provensale
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 ceapă, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 3 lingurițe ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 roșii cireașă (foarte mici), 2 crenguțe busuioc.
Mod de preparare: Se curăță legumele, se spală și se taie: ceapa fideluță, ciupercile felii, dovleceii rondele și cartofii cubulețe.
Se prăjesc în uleiul încins, se adaugă sare, piper și ierburile aromate tăiate mărunt, se acoperă cu un capac și se lasă să se dunstuiască circa 20 de minute.
Se servesc garnisite cu roșiile tăiate în două și frunzulițe de busuioc.
|