Legume rumenite cu ghimbir
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 350 g chiftele de soia (înmuiate și gata preparate), 5 linguri sos de soia, 1 lingură ghimbir (pudră), 2 linguri ulei de măsline, 600 g amestec de legume asortate opărite și fierte pe jumătate, 3 lingurițe miere.
Mod de preparare: Se amestecă chiftelele - înmuiate (conform indicațiilor de pe ambalaj) și sfărîmate - cu sosul de soia și se adaugă ghimbirul.
Într-un vas larg, se încinge uleiul și se prăjește compoziția, amestecînd, timp de 5 minute.
Se adaugă legumele și se prăjește 3 minute, amestecînd încontinuu.
Se stropește cu mierea și mai ține pe foc 1 minut, amestecînd încontinuu.
Se servește presărat cu semințe de susan rumenite și cu ceapă verde, tocată marunt.
|