Limbă cu ciuperci
Ingrediente: 6-8 felii de limbă, 1/2 kg ciuperci, 100 g ceapă, 200 ml suc de roșii, 50 ml vin, 3 felii de lămîie, o foaie de dafin, 50-80 ml ulei, piper, pătrunjel, mărar, sare.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește 2 min în tot uleiul, se adaugă ciupercile bine spălate și tăiate în felii mai mari, un vîrf de linguriță cu piper, 1/2 linguriță cu sare și foaia de dafin. Se fierb acoperite circa 30 min pînă scade apa pe care o lasă. Apoi se adaugă vinul, sucul de roșii, feliile de limbă, feliile de lămîie, mărarul, pătrunjelul și supa ca să rezulte 500 ml sos. Se sărează după gust și apoi cratița se introduce în cuptor și se lasă circa 10 min, ca să se formeze sosul și să se ridice uleiul.
|