Limbă de vițel cu sos de lămâie
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2-3 limbi de vițel, 1 lămâie, 1 lingură făină, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăță bine limbile și se lasă puțin în apă rece. Se pune apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot se introduc limbile și se lasă aproximativ 20 min. la fiert. Se scot apoi și se curăță de pielea groasă. Se continuă apoi fierberea timp de aproximativ 2 ore.
În puțină grăsime, se adaugă lingura de făină, se amestecă bine și apoi se drege cu puțină apă în care se adaugă zeama de la lămâie și puțin din coaja acesteia.
Se scot limbile, se taie felii mai micuțe, se stropesc cu sosul de lămâie și apoi se servesc cu pilaf, ornate cu felii de lămâie.
|