Lipie cu pere și brânză
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 cepe roșii, 2 pere, 4 lipii rotunde mici (se găsesc la magazinele cu preparate arăbești), 6 linguri unt (amestecat cu verdeață tocată), 150 g brînză Roquefort (Bucegi), puțin cimbru proaspăt, piper negru.
Mod de preparare: Se curăță ceapa și se taie rondele. Perele spălate și curățate se taie în sferturi și pe urmă felii.
Se ung lipiile cu unt și se taie în două semicercuri. Se pun peste ele feliile de pară și rondelele de ceapă, se presară cu brînza fărîmițată și frunzulițele de cimbru și piper și se așează cele două jumătăți de lipie una peste alta.
Se înfășoară în folie de aluminiu și se prăjesc pe grătar, pînă ce se topește brînza, întorcîndu-le de cîteva ori.
|