Lipii cu fasole picantă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 conserve de circa 400 g fasole roșie scursă și clătită sub jet de apă, 350 g granule de soia, 2 borcane cu sos picant de chili, 3 linguri coriandru sau pătrunjel proaspăt tocat, 4 lipii orientale, 4 linguri iaurt.
Mod de preparare: Într-un vas rezistent la cuptor, se pun fasolea, granulele de soia și sosul de chili, se dă 3 minute la microunde la temperatura maximă.
Se amestecă și se mai dă 1 minut, se adaugă 2 linguri coriandru și se lasă deoparte.
Lipiile se încălzesc la microunde 50 secunde, se cresetază și se umplu cu sos, se așează pe farfurii și se servesc cu iaurt și presărate cu coriandru.
În funcție de timpul de stat în cuptor, lipiile vor ieși mai mult sau mai puțin crocante, după preferință.
|