Macaroane cu andive caramelizate
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate), 5 andive, 12 felii subtiri de slaninuta afumata, 2 linguri de smantana, 1 lingura untdelemn de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac si lasati sa fiarba 20 de minute.
Luati capacul si lasati apa sa se evapore, pe foc viu, pana cand andivele se caramelizeaza usor. Vegheati sa nu devina caramelul prea inchis la culoare. - Puneti pastele sa fiarba in multa apa care clocoteste, conform timpului indicat pe ambalaj. Strecurati-le.
Puneti andivele intr-un vas rezistent la foc. Turnati peste ele smantana, sarati si piperati. Puneti vasul pe foc si lasati sa mijoteasca doua minute. Turnati andivele peste macaroane si puneti-le la cald.
Separat, prajiti slaninuta intr-o tigaie antiadeziva (de teflon), fara grasime, pana cand se rumeneste frumos. Puneti-o peste macaroane.
|