Macaroane cu broccoli
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g broccoli, 400 ml supă de legume (instant), 1 ceapă, 200 g bacon (sau șuncă), 400 g macaroane, sare, piper, 1 lingură unt, 150 g smântână groasă, 5 linguri făină, nucșoară, cimbru, 100-150 g parmezan.
Mod de preparare: Broccoli se curăță, se spală și se desface în buchețele. Se dă în clocot supa, se adaugă broccoli și se fierbe 5 minute. Ceapa și baconul se taie bucățele mici. Se scurge broccoli, iar supa se păstrează. Macaroanele se fierb în apă clocotită cu sare 8-10 minute. Se încinge grăsimea într-o tigaie, se călește ceapa, se adaugă baconul și se sting cu supa fierbinte. După ce au dat în clocot, se adaugă smântâna și făina și se mai fierb puțin. Se adaugă broccoli la sos, sare, piper, nucșoară și puțin cimbru. Se scurg macaroanele și se amestecă cu sosul.
|