Macaroane cu legume
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 lingura ulei, 125 g macaroane (melcisori), sare, 200 g mazare congelata, 200 g rosii foarte mici, 3 bulbi de praz, 125 g mozzarela, 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar), o conserva de porumb boabe (continutul: 140 g), piper.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220 grade C si se unge cu ulei o forma mare de budinca. Se fierb macaroanele 3 minute in apa cu sare, se adauga mazarea congelata si se lasa sa fiarba impreuna cu pastele pana ce acestea sunt al dente. Rosiile spalate se taie in doua, bulbii de praz curatati se taie rondele, iar Mozzarella - felii subtiri. Se scurg macaroanele si mazarea si se amesteca imediat cu smantana. Se adauga rosiile, prazul si boabele de porumb (scurse), se gusta de sare si piper si se toarna compozitia in forma. Deasupra se asaza feliile de Mozzarella si se baga la cuptor. Se lasa budinca circa 5 minute sa se rumeneasca putin si se serveste fierbinte.
|