Macaroane cu piept de pui și ciuperci
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 20 g ciuperci, 50 g jambon, o ceapa, 500 g piept de pui dezosat, 400 g macaroane scurte, sare, piper, 4 linguri ulei de masline, 6 linguri rosii decojite (din conserva) taiate bucatele, 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana), 1 legatura patrunjel verde, 3 linguri amidon (faina) pentru legat sosul.
Mod de preparare: Se oparesc ciupercile cu 1/2 l de apa clocotita si se lasa 15 minute sa se umfle. Se taie jambonul cubulete, ceapa curatata se toaca marunt, iar pieptul de pui spalat si zvantat se taie bucati potrivite. Se fierb macaroanele "al dente" in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Se scurg si ciupercile - punandu-se apa deoparte - si se taie nu prea marunt. Se sareaza si se pipereaza carnea si se prajeste circa 3 minute in uleiul incins. Se scoate din tigaie si in aceeasi grasime se calesc cubuletele de jambon si ceapa. Se adauga ciupercile impreuna cu apa in care au fost inmuiate, rosiile si frisca nebatuta sau smantana. Se gusta de sare si piper si se lasa sa fiarba incet, aproximativ 5 minute. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt. Se leaga sosul cu amidon sau faina si se incorporeaza carnea si patrunjelul tocat. Se mai adauga sare si piper si se serveste impreuna cu macaroanele fierte si scurse.
|