Macaroane cu roșii și morcovi
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g macaroane, 200 g sunca de Praga (taiata felii), 3 linguri ulei, sare, piper, 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 400 g macaroane scurte, 400 g rosii, 1/2 legatura busuioc verde.
Mod de preparare: Morcovii spalati si curatati de coaja se taie rondele, iar sunca se taie fasii. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc putin morcovii. Se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei zeama de legume si se lasa sa dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute. Se fierb macaroanele "al dente" in apa cu sare, iar rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie cubulete. Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se amesteca morcovii, rosiile, fasiile de sunca si busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si apoi se incorporeaza macaroanele. Inainte de a le servi, se pot presara cu parmezan (cascaval) ras.
|