Macaroane cu zarzavaturi
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g de ciuperci champignon, 100 g de mazare dulce, 2 rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g de sunca fiarta, 300 g de macaroane, sare, 2 linguri de ulei, 1 lingura de supa de pui, 100 g de mascarpone, piper proaspat macinat sau nucsoara macinata, 1 lingura de busuioc tocat marunt (busuiocul poate fi proaspat sau deopotriva congelat).
Mod de preparare: Ciupercile se curata de pielita superficiala si se taie in feliute. Mazarea se spala si se curata. Rosiile se inmoaie in apa fierbinte, li se jupoaie pielita, iar carnita acestora se taie in felii. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Sunca se taie si ea in fasii.
Macaroanele se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata. Intre timp, se incinge uleiul intr-un vas mai mare, dupa care se calesc ceapa, usturoiul si sunca. Adaugam ciupercile si mazarea pe care le prajim impreuna pentru scurt timp.
Adaugam rosiile si supa si asteptam pana ce toate acestea dau in clocot. Turnam mascarpone si asteptam pana ce acesta se topeste pe foc mic, cu capacul pus. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust.
Macaroanele se strecoara, se scurg de apa si se adauga zarzavaturile.
Se presara busuiocul si se serveste de indata.
|