Macrou afumat în foetaj
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 buc. macrou afumat, 1 pachet de foetaj, 1 ardei capia, 2 cepe, 1 portocala, 1 lamaie, sare, piper, ulei de masline, 2 cuisoare, 1 legatura de patrunjel, cimbru.
Mod de preparare: Ceapa se taie in rondele si ardeiul in felii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si ardeii, apoi cuisoarele, sarea, piperul, sucul de portocala si jumatate din sucul de lamaie. Se lasa sa se calesca legumele pana cand sucul format scade un pic, apoi se scot cuisoarele.
Pestii se curata de pielita si oase, apoi se asaza pe o farfurie. Se dezgheata foitajul, se taie o fasie de doi centimetri, iar pe restul de foitaj se asaza pestii pe o margine, se toarna deasupra amestecul de legume, se presara patrunjel tocat si se ruleaza. Se orneaza cu rondele din fasia de aluat, se stropeste o tava cu apa rece, se asaza rulada si se introduce in cuptor. Se serveste rece, cu felii de lamaie.
In loc de patrunjel se poate folosi cimbru.
|