Mămăligă cu brânză și ouă la cuptor
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 l apă, 1/2 kg mălai, sare, 300 g brînză de orice fel, 6 ouă, 100 g unt.
Mod de preparare: Se face o mămăliguță moale (pripită). O parte din ea se toarnă sub formă de strat într-o formă unsă, apoi se pune un strat de brânză sfărâmată sau felii, se acoperă cu restul de mămăligă și se introduce la cuptor pentru 20 minute. După ce se scoate din cuptor, cu dosul unui polonic înmuiat cu unt topit se apasă din loc în loc făcând atâtea adâncituri în mămăliguță câte ouă avem. În aceste adâncituri se pune unt și apoi se sparge câte un ou în fiecare, după care se introduce din nou în cuptor pentru câteva minute, până ce se întăresc albușurile. Se servește direct la masă, în vasul în care s-a pregătit.
|