Mămăligă cu salvie
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 200 g malai grisat, 1 ramurica de salvie, 1 tableta de supa concentrata de pasare, 50 g cascaval ras, 50 g telemea rasa, 40 g unt, 1 lingura de untdelemn de masline, piper.
Mod de preparare: Puneti intr-o oala 800 ml de apa. Adaugati tableta de concentrat de supa si puneti la fiert. - Cand apa clocoteste, mutati vasul pe flacara mica si turnati malaiul in ploaie. Nu sarati si nu piperati. Lasati sa fiarba mamaliga circa 3 minute, amestecand intruna cu o lingura de lemn.
Adaugati frunzele de salvie si lasati sa mai fiarba inca 2 minute, amestecand. Incorporati jumatate din unt si lingura de untdelemn.
Puneti mamaliguta in boluri rezistente la foc si radeti deasupra branzeturile. - Bagati-le la cuptorul incins dinainte, timp de 3 minute.
Serviti-le fierbinti, eventual adaugind si o lingurita de smantana.
|